Hem » Tjänster » Taktvätt

Taktvätt

Referensobjekt

Före och efterbild

 

Ge ditt hus eller fastighet den omsorg den förtjänar med vår expertis inom taktvätt och takmålning. På Mark & Fastighetsservice tar vi hand om både professionell taktvätt och takbehandlingar för att ge din fastighet en fräsch och långvarig yta.

Våra tjänster sträcker sig över olika typer av fastigheter, inklusive privata hem, kommersiella byggnader och offentliga platser. Oavsett om ditt tak behöver en grundlig rengöring eller om du överväger att förnya det med en fräsch färg, har vi de skräddarsydda lösningarna för dig.

Vi förstår vikten av att bevara och skydda ditt tak mot väder och slitage. Vårt team av erfarna yrkesmän använder beprövade tekniker och högkvalitativa material för att säkerställa att taktvätt och takmålning utförs på ett noggrant och hållbart sätt.

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och få ett kostnadsfritt offertförslag. Med Mark & Fastighetsservice får du inte bara ett rent och snyggt tak, utan också en långsiktig investering i skyddet av din fastighets exteriör.

Svar på de vanligaste frågorna om taktjänster

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får om våra taktjänster.

Utskriftsvänlig fil, vanliga frågor och svar

Vilka områden täcker vi?

Vi verkar i hela södra Sverige, sträckande från Stockholm ner till Ystad.

Takbehandling

Hur kan jag va säker på att mitt tak är behandlingsbart?

Innan vi ger dig en offert genomför vi alltid en gratis bedömning av ditt tak. Vi granskar takets skick nogrannt, inklusive kvaliteten på takpannorna.

När genomförs takbehandlingen?

Takbehandlingen och takmålningen utförs vanligtvis mellan april och september, men det kan variera något beroende på vädret.

Hur lång år väntetiden för att få takbehandlingen genomförd?

Väntetiden varierar beronde på säsong. Under högsåsongen (april till augusti) är generellt väntetiden mellan 3-6 veckor. Detta kan dock variera beroende på efterfrågan och geografisk placering av fastigheten.

Vilka väderförhållanden krävs för att genomföra takbehandlingen?

För tvättning av taket krävs inga speciella väderförhållanden. Så länge det inte är minusgrader eller risk för frost, kan vi tvätta taket. Däremot ståller målningsprocessen mycket höga krav på vädret. Vi tar hänsyn till faktorer som vind, nederbörd ock temperatur. Detta kan göra planeringen mer utmanande när det kommer till mållning, då vädret spelar en avgörande roll.

Takmålning

Kan jag ändra färgen på mitt tak?

Ja, det är möjligt att ändra färgen på ditt tak. Det finns dock några saker att tänka på i förväg. När vi målar taket kommer inte ursprungsfärgen att lysa igenom och målningsfärgen kommer inte att flaga. Men med tiden kan det hända att taket rör sig något, vilket kan göra att den ursprungliga färgen syns i skavarna från vissa vinklar.

Det är också viktigt att vara medveten om eventualla föreskrifter i detaljplanen för ditt område. Vissa kommuner kan ha krav på vilken färg som är tillåten för taket. Innan du ändrar färg, se till att kontakta din kommun för att vara säker på vad som gäller i ditt område.

Varför bör man överväga att måla takpannorna?

Tiden tar ut sin rätt på ytskiktet av dina takpannor. Väderförhållanden, mossbildning och lav påverkar gradvis ytsiktet och kan försämra takpannornas funktionalitet. Denna nedbrytning kan leda till sprickor eller hål i takpannorna, och i förlängningen, potentiellt kostsamma vattenskador.

Genom att applicera två lager färg på takpannorna får de ett nytt, skyddande ytskikt. Det första lagret täpper till porerna i takpannorna, medan det andra lagret utgör själva skyddande ytskiktet. Detta ytskikt skyddar takpannorna mot fukt och tillväxt, vilket minimerar risken för frostspränningar och hål i takpannorna. På så sätt kan målning av takpannorna förlänga deras livslängd och bevara deras integritet.

Rengöring

Kan betongpannor rengöras med högtryckstvätt?

Absolut. Högtryckstvätt är en mycket effektiv och miljövänlig metod för att tvätta tak. Normalt tål betongspannor att bli rengjorda med högtrycksvätt, men det är viktigt att först inspektera taket för att försäkra sig om att det är i tllräckligt gott skick för den här typen av rengöring. Vid taktvätt är det även viktigt att använda en lämplig efterbehandling för att upprätthålla resultatet.

Utför ni rengöring av tegeltak?

Ja, vi utför rengöring av tegeltak i två steg enligt följande metod:

1. Vi änvänder högtrycksstvätt med hetvatten och ett roterande ångmunstycke för att tvätta tegeltaket.

2. Efter renrögingen genomför vi en anti-alg behandling för att förebygga och ta bort mikro-organismer och bakterier. Taket blir nu fritt från påväxt. Priset för rengöring av tegeltak på en normalvilla är från 14 900 kr efter ROT-avdrag.

Hur städas det efter takbehandlingen?

Efter utfört arbete så grovstädar vi kring fastigheten. Dvs att vi samlar ihop all mossa i säckar.

ROT-avdrag

Vad innebär ROT-avdrag?

ROT-avdrag är en statlig förmån som möjliggör att privatpersoner kan dra av 30% av arbetskostnaden som anges i offerten. Detta ger ekonomisk lättnad vid renoverings- och underhållsprojekt.

Är det möjligt att dra nytta av ROT-avdrag för mitt takmålning?

Ja, fastighetsågare har rätt att använda upp till 50 000 kr i avdrag per person och år.

Behöver jag ansöka om ROT-avdrag själv?

Nej, du behöver inte ansöka om ROT-avdrag själv. MFS tar hand om ansökan när arbetet faktureras, så avdraget kommer att inklureras på fakturan när du gör betalningen.

Är det möjligt att dela upp ROT-avdraget mellan medlemmar i hushållet?

Absolut, det är fullt möjligt att dela upp ROT-avgraget så länge båda personerna är registrerade som ägare av fastigheten.

Betalning

Betalar man i förskott?

Nej, all betalning sker efter utfört arbete.

Vad är priset för en taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt för en genomsnittlig villa ligger vanligtvis runt 12 450 kr efter ROT-avdrag.

Vad är priset för en taktvätt och takmålning?

Kostnaden för en behandling av taket inklusive takmålning för en genomsnittlig villa varierar vanligtvis mellan 25 000 och 45 000 kr efter ROT-avdrag.

Vill du ha en kostnadsfri besiktning och offert

För att boka detta, fyll i kontaktformuläret här på vår hemsida. Om du befinner dig i södra Sverige kan du även nå oss på telefonnummer 0480 – 22 100.

Taktvätt offertförfrågan

Platser där vi utför Taktvätt

 • Småland
 • Öland
 • Blekinge
 • Halland
 • Skåne
 • Östergötland
 • Västergötland
 • Gotland
 • Södermanland
 • Närke
 • Bohuslän
 • Dalsland

Ett urval av de tjänster vi erbjuder

Taktvätt

Takmålning

Takbehandlingar

Betongtak

Tegeltak

Papptak

Plåttak

Antialgbehandling

Vi levererar kvalité

Har du ett projekt igång eller ett i tankarna? Hör av dig till oss och berätta så hjälper vi dig!