Vi stödjer det lokala – Vi bygger för Kalmar

Hem » Om oss » Vi stödjer

Engagemang i det lokala

Som en lokal aktör är det viktigt för oss att stödja föreningar och organisationer i det sammanhang där vi bor och verkar.

I det lokala finns initiativet och kraften för ideella insatser, både när det gäller idrott, kultur och samhällsinsatser. Vi tror att just blandningen av detta skapar ett bättre samhälle för oss alla.

Det vi vill vi bidra till!

Calmare Lindsdals Innebandy Club

Innebandyklubben CL98IC har sitt säte i Kalmar, men bedriver stora delar av ungdomsverksamheten i Kalmarförorten Lindsdal.

Besök föreningens hemsida

FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund är en innebandyklubb från Färjestaden/Kalmar. FBC Kalmarsund bildades som en gemensam seniorsatsning för Färjestadens IBK och Calmare Lindsdal 98.

Besök föreningens hemsida

Kalmar Södra Rugby

Klubben bildades 1945 och har över 600 medlemmar. Årets idrottsförening i Småland 2005, årets ungdomsförening i Småland 2008.

Besök föreningens hemsida

Kalmar FF

Kalmar Fotbollsförening, Kalmar FF, bildades den 15 juni 1910. Klubben har sedan dess bland annat vunnit SM-Guld 2008 och vunnit Svenska cupen tre gånger.

Besök föreningens hemsida

Kalmar Golfklubb

Kalmar Golfklubb är 36-hålsbana som ligger i Värsnäsområdet intill Kalmarsund. Det är en skogs- och parkbana där varje golfhål ligger fritt från andra hål. Framstående medlemmar, Joakim Haeggman, den förste svenske golfspelaren som uttogs till Ryder Cup.

Besök föreningens hemsida

Kalmar Hockey Club

Kalmar HC bildades 1968 efter att hockeysektionen i Kalmar FF (1928) brutit sig loss. Hockeyn i Kalmar introducerades redan på 40- talet och Kalmar FF inledde seriespel i ishockey 1946.

Besök föreningens hemsida

KidsFirst UF

KidsFirst UF har skapat en barnbok som baseras på de sju diskrimineringsgrunderna. I varje kapitel får du följa med Bob på sin resa genom olika händelser där personer blir utsatta på grund av exempelvis deras hudfärg eller religion.

Besök föreningens hemsida

Ljungbyholms GOIF

Fotbollsklubben Ljungbyholms GOIF grundades under tidigt 1900-tal och har sedan dess bedrivit fotbollsverksamhet för barn, ungdomar och seniorlag.

Besök föreningens hemsida